Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: PLY - Nytt konstverk till Västerås centrum

Välkommen till information kring det nya konstverk som Kultur- idrotts- och fritidsnämnden kommer att besluta om på nämndsammanträdet den 24 september 2013.

Tid:
Tisdag 24 september klockan 12.30
Plats: Västerås stadshus, kommunfullmäktigefoajén, ingång Fiskartorgsentrén

Konstnären Eva Hild har på uppdrag av Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden tagit fram ett förslag till ett nytt, platsspecifikt konstverk med placering på Vasagatan nära korsningen vid Stora Gatan.

Verket planeras att stå färdigt hösten 2014. Eva Hild beskriver själv konstverket PLY: ”En större skulptur som tar tag i platsen och skapar ett nav. Med skulpturen blir platsen tydlig. Den fungerar som ett blickfång, men är också ett konkret, tillgängligt objekt som man kan röra sig runt och hänga vid. Den interagerar med sin omgivning.”

Kultur-, idrotts- och fritidsnämndens ordförande Per Lithammer presenterar verket tillsammans med konstnären Eva Hild. En modell av PLY samt pressbilder och mer information finns att tillgå på plats. Efter informationen finns konstnären tillgänglig för intervjuer på stadshuset eller på Vasagatan.

Välkommen önskar Kultur- idrotts- och fritidsnämnden.

För mer information:
Lina Ahtola, intendent offentlig konst Västerås konstmuseum
lina.ahtola@vasteras.se
021-39 32 12

Jan Melander, stadsantikvarie
jan.melander@vasteras.se
021-39 24 45

Information om konstnären Eva Hild:
Eva är född 1966 och bosatt och verksam utanför Borås. Hon är utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Eva Hild är en skulptör som arbetar i stengodslera samt i aluminium och brons. Hon har gjort offentliga verk bland annat  i Borås 2010, Regeringskansliet i Stockholm 2012 och Sydkorea 2012. Hon är representerad i flera museers konstsamlingar och har mottagit stipendier och priser för sitt konstnärliga skapande.
Mer info: www.evahild.com

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås