Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Hur kan vi utveckla Viksäng?

Vad tycker boende på Viksäng om stadsdelen? Vad är bra och vad kan bli bättre? Det vill Västerås stad veta och har därför genom ett utskick till de boende i området bjudit in till ett möte med fokus på bebyggelse, kulturvärden och utemiljö.

- Jag hoppas att kvällen kommer innehålla många givande samtal om Viksängs framtid. Stadsdelen har en intressant historia och många kvaliteter som vi tar med oss in i det fortsatta arbetet med stadsdelanalysen, säger Tomas Persson, biträdande stadsbyggnadsdirektör i Västerås stad.

Tid och plats
Torsdagen den 4 maj, klockan 18.00–20.00 i Viksängsskolans matsal. Vi bjuder på kaffe, te och smörgås.

På mötet kommer vi att diskutera i grupper, använda kartor för att markera favoritplatser, platser som kan förbättras och möjlig bebyggelseutveckling. Förutom detta tillfälle till diskussion finns även möjlighet att påverka genom att lämna synpunkter genom en interaktiv dialogkarta på Västerås stads webb.

Länk till dialogkartan.

Hur tas synpunkterna tillvara?
Diskussionerna under mötet och synpunkterna Västerås stad får in kommer utgöra en del av underlaget för den fortsatta planeringen och utvecklingen av stadsdelen Viksäng.

För mer information

www.vasteras.se/viksang

Planarkitekt Marie Malmström, 021-39 31 28, marie.malmstrom@vasteras.se

Processledare Team Social hållbarhet Mariana Hede, 021-39 27 56, mariana.hede@vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås