Följ Västerås stad

Öster Mälarstrand: 99 nya hyresrätter med kylskåp i entrén

Pressmeddelande   •   Maj 30, 2017 14:00 CEST

Slättö strävar efter att ständigt utveckla hyresrätten och underlätta vardagen för sina hyresgäster. Kylarna i éntren är ett exempel.

Den 1 juni klockan 11 slås den första spiken i vid Kajstråket på Öster Mälarstrand i Västerås. Slättö Förvaltning utvecklar nya moderna hyreshus med Byggbolaget i Värmland som totalentreprenör.

Tillsammans med Västerås stad utvecklas även ett samnyttjandegarage i området. Fastigheten är unik i sitt slag med trästomme samt fasader och tak som utförs helt i trä, vilket kommer att ge karaktär åt områdets gestaltning. Projektet är också det första att erbjuda kylutrymmen i entrén på hyreshuset, för hemleveranser av mat i samarbete med Mathem. Kylarna ger en så kallad obruten kylkedja från matbutiken till hemmet och möjliggör också samleveranser som är bättre för vår miljö.

– Det känns både trevligt och spännande att en ny aktör kommer igång med bostadsbyggande i Västerås. Slättö vill inte bara bygga hållbart i trä och förvalta hyresrätter, utan även utveckla hyresrätten som boendeform, det är bra och behövs i dagens hyresboende, säger Magnus Edström (MP), ordförande fastighetsnämnden, Västerås stad.

Slättö utvecklar hyresrätten och underlättar vardagen för sina hyresgäster
Kylarna i entrén är ett av många inslag i Slättös fastigheter för att göra lägenheterna till både ett hem och skapa effektivitet i vardagen för hyresgästen. Det kommer erbjudas elbilsladdning, bil- och cykelpool samt en servicestation för cyklar. Förvaltningen av fastigheten går även den enligt en, av Slättö framtagen, miljöstandard.

– Vi vill utveckla hyresrätten och göra den mer spännande och attraktiv. Slättö jobbar ständigt för att skapa mervärden för både samhälle och hyresgäster. Två av våra ledord är miljöarbete och hållbarhet som vi självklart prioriterar när vi bygger. Vi vill också göra livet för våra hyresgäster mer hållbart, genom att till exempel ingå samarbete med Mathem där vi bygger kylar i entrén på fastigheten. På så vis behöver inte alla enskilt åka och handla, utan maten levereras till de som har beställt i huset utan att man behöver vara hemma för att ta emot. Vi väljer även att bygga hyreslägenheter från 1:or till 4:or för att främja mångfald och valfrihet i hyresboendet här på Öster Mälarstrand”, säger Henrik Nordlöf, vice VD på Slättö förvaltning

Öster Mälarstrand i Västerås förvandlas från ett slitet industriområde till att bli en ny betydande stadsdel och är ett av Västerås stora utvecklingsområden. Området utgör tillsammans med Lillåudden och Östra hamnen en del av översiktsplanen för centrala Mälarstranden som fullt utbyggt kan komma att innehålla cirka 4 000 lägenheter.

FAKTA:
Var: Kajstaden, Öster Mälarstrand, Västerås
Antal lägenheter: 99 st. Boarea: 6540 m2
Fördelning: 1:or: 9 st, 2:or: 57 st, 3:or: 27 st och 4 :or: 6 st. Lägenhetsstorlekar: 29-103 m2
Beräknad första inflyttning: Q2 2018
Antal cykelparkeringar: 200, P-platser: 48 st
Totalentreprenör: Byggbolaget i Värmland

För mer information:
Magnus Edström (MP), ordförande fastighetsnämnden, Västerås stad,
076-209 86 22, magnus.edstrom@vasteras.se

Malin Albertin, projektchef, Slättö Förvaltning
070-777 46 75, malin.albertin@slattoforvaltning.se

Dan Rexhammar, marknad och samarbeten, Mathem
073-530 40 50, dan.rexhammar@mathem.se

www.slattoforvaltning.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås