Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya tjänster underlättar byggprocesser i Västerås

Den 20 april startar en ny e-tjänst för byggärenden på vasteras.se. Samtidigt startar hjälpfunktionen Bygglots. Till Bygglots kan invånare och företag ringa eller e-posta för att ställa frågor eller komma och träffa personalen på Bygglots för att prata om tillstånd och ansökningar.

I den interaktiva e-tjänsten ges vägledning om vilka uppgifter och handlingar som ska lämnas in. Ritningar och andra handlingar skickas digitalt via e-tjänsten. Under ärendets gång sker kommunikationen mellan handläggare och den sökande kring eventuella kompletteringar via e-tjänsten. När något nytt hänt i ärendet får man meddelande om detta via sms eller e-post.

– Västerås är en stad som utvecklas och växer, vi blir fler och vi kommer att behöva bygga många bostäder och lokaler framöver. Därför vill Västerås stad nu förenkla byggprocesserna för invånare och företag genom en e-tjänst för byggärenden, säger byggnadsnämndens ordförande Lars Kallsäby.

– Vi är utbildade i bygglovsfrågor och kan ta hand om hela servicen kring ett bygglov. Vi hjälper till om man känner sig osäker eller tycker att det är svårt, berättar Lucas Reuterstig, projektledare för införandet av Bygglots.

E-tjänsten är tillgänglig dygnet runt. Vill den sökande ha stöd eller svar på frågor kan man under kontorstid ringa till Bygglots på telefonnummer 021-39 00 00 (knappval 3) eller via kontaktcenter@vasteras.se.

För mer information:

Vesna Kranjec, bygglovschef, stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad, 076-569 05 46

Lotta Lindstam, direktör, stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad, 076-569 04 31

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås