Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny chef för Västerås stadsbibliotek

Marie Holmqvist blir Västerås stadsbibliotekes nya chef. Marie har en gedigen erfarenhet och kunskap inom biblioteks- och kulturområdet. Hon har arbetat som bibliotekschef i Upplands-Bro, Salem och Katrineholm. De senaste fem åren har Marie varit ansvarig för bibliotek och kultur i Håbo kommun, senast i rollen som Kulturchef. Hon har tidigare arbetat som kultursekreterare i Södertälje och Botkyrka kommuner samt som bibliotekarie bland annat inom Stockholms stadsbibliotek.

”- Jag är mycket glad att vi kan knyta en person och chef med Maries erfarenheter och gedigna kompetens till Västerås! Hennes tidigare arbete med biblioteksutveckling och kulturfrågor kommer att vara en värdefull tillgång för verksamheten och staden. Jag ser fram emot att Marie, tillsammans med övriga chefer och medarbetare, intensifierar arbetet för våra bibliotek, deras roll i samhället och att forma morgondagens folkbibliotek för alla invånare i Västerås.” säger Niclas Lindberg, Kulturchef på kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen.

”- Jag ser fram emot att ta stafettpinnen för att fullfölja det som redan är på gång och fortsätta utveckla verksamheten ytterligare. Med mig får Västerås stad en engagerad chef med stort intresse för bibliotekens roll i det demokratiska samhällets utveckling. Jag är övertygad om bibliotekens och kulturens roll både för samhällets utveckling och tillväxt, liksom för människors livskvalitet och hälsa.” säger Marie Holmqvist

Marie tillträder sin befattning den 2 december 2019 och kommer fram till årsskiftet att gå dubbelt med tf bibliotekschef Isabel Borras, som därefter går i pension.

För mer information

Niclas Lindberg, kulturchef Kulturchef på kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen Telefon: 021-39 46 35 E-post: niclas.lindberg@vasteras.se

Marie Holmqvist Telefon: 070-530 39 29 E-post: marie.holmqvist11@gmail.com

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås