Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lars Färnlöfs pris 2017

Västerås stads kulturnämnd beslutade vid sammanträde den 19 juni att tilldela musikern och arrangören John-Erik Bentlöv Lars Färnlöfs pris 2017. Priset delas ut vid arrangemanget ”I Lasses kvarter” lördag 2 september kl.19.45. John-Erik ”Jonne” Bentlöv erhåller 2017 års Lasse Färnlöfpris ”För att John-Erik som musiker, arrangör och kompositör för vidare Västerås starka tradition som musik- och jazzstad, och i hans anda för vidare Lasse Färnlöfs musik och konstnärliga arv.”

Presentation
John-Erik Bentlöv, född 1985, uppvuxen i Västerås, utbildade sig på Lunnevads folkhögskola och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. John-Erik är musiker (trumpet), arrangör och kompositör.

2016 fick John-Erik Västerås stads kulturstipendium med följande motivering: John-Erik har etablerat sig i svenskt musikliv som en mycket driven och efterfrågad instrumentalist och arrangör. Med hjärtat i jazzen och ett öppet sinne färdas han fritt i ett vidsträckt musikaliskt landskap där lyhördheten för genre och funktion är ledstjärnor.

John-Erik har arbetat med Bo Kaspers Orkester, gjort egna albumet ”The Music and Soul of Lars Färnlöw” (Jonne Bentlöv Quintet), varit studiomusiker, medverkat i ett flertal TV-produktioner med mera.

Priset
Stipendiet kan tilldelas en musiker som väsentligt bidragit till utveckling och förnyelse av jazzlivet i Västerås. Stipendiaten ska både i komposition och i musicerande verka i Lars Färnlöfs anda. Kommunstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 30 mars 1994 att bilda en fond med benämningen ”Stipendiefond till Lars Färnlöfs minne".

Referensgrupp 2017:
Claes Tillander, Mats Widelund, Anders Lerner

Tidigare pristagare till Västerås stads Jazzpris till Lars Färnlöfs minne
1994 Bobo Stenson
1995 Esbjörn Svensson
1996 Magnus Öström
1997 Magnus Lindgren
2000 Johan Borgström
2003 Jonas Östholm
2006 Fredrik Norén
2006 Palle Danielsson
2008 Karl Olandersson
2009 Joakim Milder
2011 Nils Landgren
2015 Monica Dominique

För ytterligare information kontakta
Anders Lerner, direktör för Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, e-postadress anders.lerner@vasteras.se tel: 076 – 569 29 91

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås