Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kristiansborgsbadets stora bassäng öppnar igen

Nu i eftermiddag 26 november har Fastighetsnämnden beslutat om ett tilläggsavtal med företaget Actic, som idag driver gymmet på Kristiansborgsbadet.
Avtalet gäller för ett år och innebär att badet ska öppna senast i januari 2020. Actic kommer att informera om exakt öppningsdag så snart det är klart.

- Jag är glad att vi nu, tillsammans med Actic, hittat ett upplägg som ekonomiskt är mer rimligt för staden än Actics tidigare presenterade förslag. Vi måste vara försiktiga med skattepengarna och kan inte ställa upp på vilka villkor som helst, men nu har vi hittat en hyresmodell som vi kan leva med under övergångsperioden, säger Jesper Brandberg (L), kommunalråd och ordförande i fastighetsnämnden.

Genom tilläggsavtalet öppnar alltså den stora bassängen för motionssim för vuxna. Det kommer att bli en plats för träningssimning och för motionärer som gärna simmar i en lite lugnare miljö. Actic kommer att informera mer om sina planer för verksamheten i badhuset.

Det långsiktiga arbetet fortsätter

Parallellt med att Actic driver badhuset kommer staden fortsätta arbeta för den långsiktiga lösning som behövs för att kunna investera i och rusta upp badet. Med hänsyn till den detaljplaneprocess som pågår för Kristiansborgsområdet, kan ett avtal med en ny ägare skrivas tidigast under senare delen av 2020.

Mer information om Kristiansborgsbadet finns på www.vasteras.se/kristiansborg. Du kan också prenumerera på sidan så att du snabbt får information om större uppdateringar.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås