Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Konsumentvägledningen fokuserar på boendefrågor

Västerås stads konsumentjuridiska rådgivare sätter under en månad extra fokus på frågor som har med boendet att göra. Boendemånaden pågår 4 april - 4 maj.

– Frågor om boende, till exempel om hantverkstjänster, är en av de vanligaste frågorna som de konsumentjuridiska rådgivarna får. Frågorna handlar oftast om reklamationer av olika slag, en konsument är missnöjd med ett arbete som en hantverkare har gjort eller hantverkaren kanske är i dröjsmål med att färdigställa tjänsten säger Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare.

– Under boendemånaden vill vi verka förebyggande för att hantverkartvisterna i Västerås ska bli färre. Detta gör vi bland annat genom att informera om vad man som konsument bör ta reda på och kolla upp innan man anlitar en hantverkare. Vi rekommenderar också ett skriftligt avtal, för att undvika missförstånd, det är en trygghet för både konsument och näringsidkare avslutar Cecilia Collin.

Konsumentjuridisk rådgivning kommer att erbjuda näringsidkare i Västerås som säljer byggmaterial broschyren Tips & råd till dig som ska anlita hantverkare, samt ett exempel på hur ett skriftligt standardavtal mellan en konsument och en hantverkare kan se ut, Hantverkarformulär-14. Broschyren och avtalet finns även att hämta i Stadshusentrén.


Varje måndag och onsdag klockan 16-17 har konsumentvägledarna Drop-in rådgivning i Stadshusentrén.

För mer information

Cecilia Collin, Konsumentjuridisk rådgivning, 021-39 17 22

Webbsida: www.vasteras.se/konsumentvagledning

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås