Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Jonas Arvidsson – chef för Upphandlingsenheten

Jonas Arvidsson har utsetts till chef för Upphandlingsenheten från 15 juni 2012. Enheten finns på Konsult och Service, affärsområde Ekonomi.

Jonas Arvidsson anställdes i Västerås stad oktober 2009 som upphandlingsstrateg. Innan dess arbetade han på ABB som bland annat  inköpsdirektör och Supply Chain Manager. Idag är Jonas Arvidsson också stadens upphandlingschef, ett uppdrag som han kommer att fortsätta med.

Upphandlingsenhetens uppdrag är att genomföra upphandlingar inom områdena varor, tjänster och tekniska entreprenader, samt att utveckla stadens upphandlingsmodeller och metoder. Värdet på upphandlade ramavtal uppgår till över 1 miljard och entreprenader till 1,5 miljarder kronor årligen. Rekrytering av ytterligare upphandlare pågår just nu och enheten kommer att bestå av minst 8 personer. 

-Jonas nya roll ger ökad tydlighet när det gäller den dagliga ledningen av Upphandlingsenheten. Vidare synliggörs Upphandlingsenheten och dess betydelse på ett bättre sätt än tidigare i och med tillsättandet av en enhetschef, säger Tomas Thell, affärsområdeschef på Konsult och Service.

- Upphandling och inköp är viktigt och strategiskt för Västerås stad. Jonas har unik kompetens på detta område och goda egenskaper för att leda och utveckla verksamheten, säger Bertil Wrethag, direktör för Konsult och Service.

För mer information:

Bertil Wrethag, direktör Konsult och Service,  Västerås stad, 021-39 19 19

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås