Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Internationellt julbord på Råby – en nygammal tradition

I år återuppstår en gammal tradition på Råby när Knytpunktens kulturcafé ordnar internationellt julbord. Det kommer att bjudas på mat från Italien, Syrien, Palestina, Somalia, Algeriet, Uganda och Sverige.

Idén är enkel, maträtter från olika delar av världen dukas upp för alla som vill prova på spännande matkulturer från andra länder.Kvällen är upplagd lite som ett knytkalas, den besökare som vill är också välkomna att lämna sitt eget bidrag till julbordet.

- Men man behöver inte ha något med sig, om man inte vill eller kan, försäkrar caféföreståndare Diana Kambugu.
- Det viktigaste är att vi träffas och umgås tillsammans!

Plats: Knytpunktens kultur- och fritidscentrum som ligger vid Fredriksbergsbadet, i det hus som för gamla Råbybor är bäst känt som Svalan.

Tid: Onsdag 16 december klockan 18:00 till 20:00. Den som vill bidra med maträtter kan lämna in dem från klockan 17:00.

Internationella julbordet arrangerades under många år i Svalan. Det var ett samarbete mellan många föreningar som då var knutna till Svalan. Sista internationella julbordet arrangerades 2011 och året därpå lades Svalan ner. Förra året i september invigdes den nya verksamheten Knytpunkten i de gamla lokalerna.

Första året med Kulturcafét
Knytpunktens kulturcafé har haft öppet varannan onsdag kväll och har haft mellan 50 och 100 besökare varje gång, till stor del barnfamiljer. Många olika nationaliteter har sökt sig till caféet där de bjudits på olika former av underhållning och kultur. Unga artister, dockteater, clownföreställning, workshops i dans, teater och konst är några exempel. Alla besökare har dessutom bjudits på gratis fika. Julbordet är det sista kulturcaféet för i år, men den 13 januari öppnar caféet på nytt.

- Då ska vi dansa ut julen, säger Diana Kambugu. Det ska bli kul med fokus på svenska traditioner.

Mer information

Diana Kambugu, caféföreståndare diana.kambugu@gmail.com 072-932 98 07
Kerstin Klingmann, kultursekreterare kerstin.klingmann@vasteras.se 021-39 14 65

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås