Följ Västerås stad

Hederspris för Here 4 U i "Skolornas fredspris"

Pressmeddelande   •   Mar 25, 2013 13:06 CET

Here 4 U har tilldelats hederspris i tävlingen "Skolornas fredspris" för sitt arbete med att motverka och förebygga intolerans. Priset innebär att Here 4 U får två platser på seminariet ”Att förebygga våld bland ungdom - ett mångkulturellt perspektiv” på Tollare Folkhögskola i april. Priset delas ut av Emerichfonden.

- Vi är väldigt stolta och glada över hederspriset. Det visar att vi är på rätt väg i vårt förebyggande arbete när det gäller intolerans. Vi är också otroligt stolta över de ungdomar som valt att delta i toleransutbildningen, utan dem är vi ingenting, säger Nicklas Wennersten och Therese Ankreus från Here 4 U tillsammans med Sara Holm Stålhand, barnombud i Västerås stad.

Here 4 U startade i oktober 2012 en toleransutbildning utifrån övertygelsen att det går att dra lärdom av historien för att motverka och förebygga intolerans. Utbildningen vände sig till Here 4 U-medlemmar på högstadiet och gymnasiet och skedde nästan uteslutande utanför ordinarie skoltid. Den omfattade cirka 100 timmar inklusive en tredagars studieresa till Krakow och Auschwitz.

Läs mer om Here 4 U:s toleransutbildning här:
http://www.here4u.se/here4u-skola/toleransutbildning-14759495

Mer information om Emerichfonden hittar du här:
http://www.emerichfonden.nu

För mer information:
Nicklas Wennersten, Here 4 U, 021-39 80 04