Följ Västerås stad

Gäddeholmsvägen äntligen helt klar! Invigning med ett ”Fun Run Race” innan trafiken släpps på!

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2016 15:00 CEST

Den 1 oktober kl 14.00 är det stor invigning av vägen med ett ”Fun Run Race”. Därefter mer officiellt med bland annat fastighetsnämndens ordförande Magnus Edström och tekniska nämndens ordförande Jazmin Pettersson. Sedan släpps trafiken på och den viktiga vägen är öppen!

Västerås grönaste bostadsområde får nu med sin hett efterlängtade väg, dessutom med belyst gång- och cykelväg, ännu närmare till Västerås och Stockholm. Vägen är en avgörande förutsättning för den fortsatta tillväxten för hela Gäddeholm. Den innebär säkrare, miljövänligare och snabbare resväg för Stockholmspendlare och alla som ska in till Västerås.

Vägen är tänkt att bli huvudgata genom den natursköna framtida serviceorten Gäddeholm och innebär att det blir enklare att komma närmare Mälaren och den unikt vackra och ursprungliga Mälarmiljön. Gäddeholm blir ännu tydligare ett ”naturnära boende nära Västerås, vattnet, E18 och Stockholm”.

Magnus Edström, (MP) ordförande i Fastighetsnämnden:
- Bostadsbyggandet går för högtryck i Västerås och nya bostadsområden kräver nya vägar. Den här vägstumpen är en förutsättning för utbyggnad av 240 bostäder på området Malmen. På längre sikt är den en förutsättning för tusentals bostäder i Gäddeholm. Genom separat gång- och cykelväg skapas en både säker och framkomlig miljö för alla typer av trafikanter, säger Magnus Edström.

Jazmin Pettersson, (S) ordförande i tekniska nämnden:
- Jag är jätteglad över att vi nu äntligen kan öppna denna viktiga väg. Den kommer göra stor skillnad för hela Gäddeholms utveckling och i synnerhet för alla boende som får en betydligt bättre väg, säger Jazmin Pettersson.

Mats Lindahl, Skanska, som byggt vägen:
- Jag kan bara tacka för ett gott samarbete och är glad över att projektet gått bra, med säkerheten i fokus för alla inblandade, såväl för trafikanter som boende, säger en nöjd Mats Lindahl, distriktschef på Skanska.

- Äntligen får hela Gäddeholmsområdet den säkra och bättre väg det förtjänar. För Herrgårdsängen och det nya området Malmen kommer det att bli mycket bättre tillgänglighet! Inte minst med den belysta gång- och cykelvägen som löper invid vägen, säger Ulf Edvardsson, projektledare på fastighetskontoret Västerås stad.

För mer information:
Magnus Edström, (MP) ordförande fastighetsnämnden, Västerås stad, 0762-09 86 22
Jazmin Pettersson (S) ordförande tekniska nämnden, Västerås stad, 073-83 72 410
Mats Lindahl, distriktschef Skanska, 010-448 82 13
Ulf Edvardsson, projektledare fastighetskontoret Västerås stad, 021-39 17 91

Så hittar du:
Åk mot Gäddeholm. Passera ladugården och allén och fortsätt ca 1 km. Följ skyltarna märkta ”invigning” så hittar du lätt. 

Information:
Avståndet Gäddeholm till Irsta är 6 km och in till Västerås centrum ca 14 km.
www.gaddeholm.net
www.bostadvasteras.se


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås