Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Framstående pedagoger prisas

Under festliga former delar ordförande i grundskolenämnden och ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ut årets pedagogiska pris till framstående pedagoger i Västerås. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

När: Tisdag den 3 november 2015, klockan 11
Var: Stadshuset, foajén utanför kommunfullmäktigesalen

PRISTAGARE:
Yvonne Santaniemi, lärare Nybyggeskolan, för sitt arbete med nyanländas introduktion, i globala studion, på Nybyggeskolan .

Att balansera kravet på lärande med en kärleksfull omsorg verkar vara något av styrkan i ditt lärarskap. I din verksamhet möts elever som aldrig varit i skolan, analfabeter, med elever som har god skolerfarenhet. Lägg därtill mångfalden av olika språk och kulturer.

Att utveckla språket från en vardagskomfortzon till en utvecklingszon med utökade krav på skolspråk för eleverna med rätt anpassat stöd kräver goda kunskaper som erfarenhet av lärande.

Din vardag kantas av olika öden, någon får ett nej till asyl och någon placeras vidare till andra skolor eller flyttar, men du finns kvar på skolan som en fast punkt för nya möten och nya utmaningar i en föränderlig värld.


Anders Carlsson
, speciallärare Eductus för sitt lärarskap utöver det vanliga.

”Den bästa och den mest kompletta lärare jag haft privilegiet att ha! Han inte bara är en lärare utan engagerar sig i mitt liv! Jag har haft det otroligt jobbigt! Tack vare Anders är jag kvar!”

Anders, som speciallärare i Specialpedagogiska gruppen på Eductus, besitter du ett lärarskap utöver det vanliga. Föräldrar och elever vittnar om hur du som lärare inom neuropsykiatriska funktionshinder, har en kompetens som till och med räddat liv. Lilla gruppen, där du arbetar, har en helhetssyn på sina elever. Misslyckade skolerfarenheter, tuffa omvärldskontakter och spräckta livsdrömmar har fått liv och mening genom ditt förhållningssätt. Du ser dina elever som människor som behöver återskapa ett mervärde med blicken framåt.

Välkommen!

Mer information
Lena Våglund, samordnare barn- och utbildningsförvaltningen, 021-39 18 84

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås