Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

En spektakulär kväll på Pettersberg

Den 24 mars blir inte ännu en vanlig måndag på Pettersberg. Stadsdelens olika aktörer har slagit sig samman för att bjuda pettersbergsborna på en minnesvärd kväll.

Var?Pettersbergs fritidsgård på S:t Ilians skola
När? måndagen den 24 mars klockan 18.00 - 21.00

Fritidsgården på S:t Ilians skola och matsalen vägg i vägg förvandlas till ett kulturcafé, med artister, fiskdamm för barnen, gratis korv och fika och allehanda aktiviteter.

Västerås Capoeira framför brasiliansk kampdans.
På scenen står Tina Wilhelmsson, feministisk vissångare som framför både egna kompositioner och visklassiker av Taube och Bellman på sitt alldeles egna sätt.
Osten Af, västeråsrapparen som går sin egen väg, uppträder inom ramen för UKM On Tour med unga artister, för att väcka intresse bland ungdomar att delta i ungdomsfestivalen UKM senare i vår.
Larisa Cof medverkar, det 15-åriga stjärnskottet bland singer-, sångwriters som det senaste året uppträtt för 7 000 åhörare på Djäkneberget under Nationaldagen, vunnit Låtskrivarfestivalen på Västerås Konserthus, gått vidare i både den lokala och regionala finalen i tävlingen Musik Direkt. Medverkar gör också ett antal av stadsdelens egna talanger.  

Många i stadsdelen har arbetat med förberedelserna för denna kväll, till exempel Pettersbergsambassadörerna, Hyresgästföreningen, fritidsgården och områdessamordnare.

Lokala butiksägare och fastighetsägare ger sitt stöd. Huvudarrangör är Västerås stad inom ramen för Kultur i stadsdelarna.  

För mer information: 
Kerstin Klingmann, 021-39 14 65
kerstin.klingmann@vasteras.se

I relaterat material längre ned på sidan finns bilder samt en affisch.  

 

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås