Följ Västerås stad

Det närmar sig beslut om var Northvolts batterifabrik ska ligga

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2017 21:07 CEST

Peter Carlsson, vd Northvolt. Foto: Pia Nordlander

Northvolt plockade för en tid sen ut 8 svenska kommuner och 2 finska som man kunde tänka sig att placera sin batterifabrik i. Därefter valde företaget ut två kommuner – Västerås och Skellefteå som nu tampas om att få batterifabriken. Nu närmar det sig ett beslut. På torsdagen besökte Northvolts vd Peter Carlsson Västerås för att presentera hur planerna ser ut.

Något exakt besked om när beslut kommer om vilken stad som Northvolt kommer att etablera i kunde Peter Carlsson inte lämna. Men under hösten ska beskedet komma. Northvolt är ivriga att komma igång med sin batterifabrik.

- Batterierna som vi kommer att producera kommer att ha en livslängd på 10 år. Västerås är väldigt starkt kompetensmässigt med stark tradition och många starka företag , sa Peter Carlsson när han besökte Västerås kommunfullmäktige på torsdagen.

-Det var mycket inspirerande att Peter Carlsson besökte oss. Det var ett givande möte, och det var viktigt att vi politiker fick chansen att ställa våra frågor till Northvolt, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande Västerås.

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås