Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Boendemånad med inslag av energi och klimat

Västerås stads konsumentjuridiska rådgivare och energi- och klimatrådgivare gör gemensam sak under årets Boendemånad. Förutom frågor som har med boendet att göra blir det inslag av energi och klimat. Boendemånaden pågår 4 april - 4 maj.

– Frågor om boende, till exempel om hantverkstjänster, är en av de vanligaste frågorna som vi får. Under boendemånaden vill vi verka förebyggande för att hantverkartvisterna i Västerås ska bli färre. Detta gör vi bland annat genom att informera om vad man som konsument bör ta reda på och kolla upp innan man anlitar en hantverkare. Vi rekommenderar också ett skriftligt avtal, för att undvika missförstånd, det är en trygghet för både konsument och näringsidkare, säger Cecilia Collin konsumentjuridisk rådgivare.

Nytt för i år är att energi- och klimatrådgivarna deltar med kunskap om energi och klimat ur ett boendeperspektiv. De kan bland annat svara på frågor om hur man kan bygga energieffektivt, om man funderar på att sätta upp solpaneler på villataket eller vilket uppvärmningssystem som bäst passar för sitt boende.

Under boendemånaden har konsumentvägledarna och energirådgivarna gemensam drop-in rådgivning i Stadshusentrén, måndag och onsdag klockan 16-17.

För mer information

Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare, 021-39 17 22
Zandra Camber, energi- och klimatrådgivare, 021-39 25 71

Läs mer på
www.vasteras.se/konsumentvagledning
www.vasteras.se/energiråd

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås