Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bilister börjar cykla

Från den 13 april och 6 månader framåt ska 30 inbitna bilister i Västerås stad cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan.

Detta är första gången Västerås anordnar det så kallade Hälsotrampet och det görs av omsorg av medarbetarnas hälsa och välbefinnande.  Dessutom ingår det i stadens klimatmål att minska utsläppen av växthusgaser.

125 personer anmälde sig till de 20 platserna och intresset var så stort att antalet platser utökades till 30. Förutsättningen för att få vara med är att de annars kör bil till jobbet.

– Vi vill uppmuntra de som normalt kör bil till och från jobbet att testa cykling. Många har bara några kilometer till jobbet och det blir inte någon tidbesparing att köra bil. Det säger Jenny Bergström, transportrådgivare i Västerås stad.

Deltagarna får genomgå en hälsoundersökning inför starten. Det resultatet jämförs med en ny hälsoundersökning när sexmånadersperioden avslutats.

– Förutom att vi följer upp deltagarnas förbättrade kondition och hälsa får de själva berätta hur de upplever sin hälsa efteråt, förklarar Jenny.

Även cyklarna får en genomgång i form av en ordentlig service inför starten. Dessutom får deltagarna cykelhjälm, regnponcho, cykeldator och cykellysen.Under sexmånadersperioden rapporterar de dagligen in sina resultat i ett särskilt program. Där kan de se sitt eget resultat samt snittet för de tre olika grupper de delats in i. 

Jenny Bergström kan förmedla kontakt med någon av deltagarna.

För mer information
Jenny Bergström, transportrådgivare tekniska kontoret, 021-39 16 17

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås