Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Barnen får rösta om lekplats

Nu får barnen i Lillhamra bestämma vilken lekplats som ska byggas där. Aldrig tidigare har Västerås stad anordnat en folkomröstning i samband med en upphandling men nu är det dags.

De boende i Lillhamra, de som är på väg att flytta dit samt de Talltorpsbor som bor närmast Lillhamra får i dagarna brev med tre olika förslag som de får rösta på fram till den 28 mars. Lekplatsen som kostar tre miljoner byggs med exploateringspengar och kostar därför inte skattebetalarna något. Den är 2000 kvadratmeter stor, vilket motsvarar 1/3-dels fotbollsplan.

Förutsättningarna vid upphandlingen var att lekplatsen får kosta tre miljoner kronor och att de boende kommer att få bestämma vilket förslag som vinner. De olika förslagen har fått poäng efter lekvärde, tillgänglighet, nytänkande samt hur lättskött lekplatsen är. De tre förslag som fått högst poäng vid utvärderingen är de som de boende nu får rösta på.

Söndag, den 23 mars kl 10-12, finns personal från Västerås stad på plats i en byggbod vid Lillhamragatan för att visa skisserna i större format.

Lekplatsen börjar byggas i vår och ska vara klar i juni/juli.

Förslagen finns i relaterad material, längre ned på denna sida.

För mer information:

Ulrika Wikström, projektledare, fastighetskontoret, 021-39 12 64
Pär Claesson, planerare, tekniska kontoret 021-39 15 47
Jazmin Pettersson, ordförande, fastighetsnämnden, 073-83 72 410

 


Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås