Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

3 000 lediga jobb på rekryteringsmässan

Rekryteringsmässan i Västerås/Eskilstuna på torsdag slår rekord i antal lediga arbeten som presenteras. De medverkande företagen har med sig inte mindre än 3 000 lediga jobb.

– Det är mer än dubbelt så många som förra året, säger Åsa Klintberg, projektledare för mässan.

Den 10 mars är det dags för den 14:e Rekryteringsmässan att slå upp portarna. Mellan klockan 12.00 och 17.00 förvandlas en del av Bombardier Arena till en matchmaking-arena, där företag och arbetssökande har möjlighet att mötas och knyta kontakter.

Över 170 utställare är anmälda till årets mässa i Västerås och Eskilstuna. Det är knappt 30 färre utställare än förra året, men ändå många fler jobb att söka. Totalt på bägge orterna ca 3000 jobb! Detta är mer än dubbelt så många mot 2015.

Mässan lockar både stora och små företag – inom flera olika branscher. Det är såväl teknikföretag och tjänsteföretag som bemanningsföretag och utbildningsanordnare. Mässans Värdegrund är socialt ansvarstagande rekrytering. Arrangörerna vill uppmuntra företag till att ta vara på mångfalden i samhället vid rekrytering.

Nytt för i år är att vi kommer även att ha en invigning för besökare utomhus direkt kl 12 när mässan öppnar. Vi kommer att ha invigningstal av Anders Teljebäck, kommunalråd Västerås Stad samt Kauko Leppälä, chef Arbetsförmedlingen Västerås.

Vi har även en traditionell invigning för alla utställare i A-hallen kl 11. Ylva Wretås, Strateg, Västerås stad inleder. Sedan blir det tal av 2 företag som deltagit i Rekryteringsmässan flera gånger tidigare, Compendium och Försvarsmakten.

Media hälsas välkomna redan till invigningen för utställare, som äger rum klockan 11.00 i A-hallen på Bombardier Arena eller till invigningen för besökare kl 12- eller närhelst det passar under mässans öppethållande.

Rekryteringsmässan pågår samtidigt på Munktellarenan i Eskilstuna och bussar går kontinuerligt mellan orterna för personer som vill ta del av båda mässorna. I år är utlandsjobbet med European Job Days representerade i Eskilstuna.

För mer information:

Satu Kruse, utbildningskonsulent, AMA Arbetsmarknad, Västerås stad, 021-39 11 89

Åsa Wallin, arbetsförmedlare, Arbetsförmedlingen Västerås, 010-4870632

Åsa Klintberg, Projektledare, Västerås Stad, 021-39 16 10.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås