Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

17 tränare i utbildningsprogram för elittränare och elitledare

Västerås stad genomför tillsammans med SISU Idrottsutbildarna i Västmanland ett 18 månader långt utbildningsprogram för elittränare, elitledare och elitcoacher i Västerås. 17 tränare är anmälda till utbildningen som börjar på lördag den 29 mars.

Initiativet till utbildningen kommer från Team Västerås, som är ett nätverk bestående av aktiva och före detta aktiva idrottsprofiler i Västerås. Utbildningen riktar sig till tränare/ledare som har riktat in sig på att ha tränarrollen som yrke.

Tränarna kommer från följande idrotter; bandy, boxning, brottning, fotboll, friidrott, handboll, kanot, karate, konståkning, simhopp, taekwondo. De 17 tränare som deltar i utbildningen är:

Eric Acar
Tobias Eriksson
Sven Joelsson
Thomas Kensert
Marie Lassinantti
Helena Lindblom
Ali Moeini
Joakim Nyström
Markus Oscarsson
Hanna Plato
Saif Ramiz
Patrik Rapp
Felix Siljebäck Larsen
Sahand Tavakoli
Mikael Westlén
Olle Wiberg
Kent Viol

En av grundidéerna med en satsning på talangfulla tränare med elitinriktning är att ett ledarskap av hög kvalitet är en av de viktigaste faktorerna för framgång inom elitidrotten. Det handlar om att utveckla kompetens för att veta hur och när dessa kunskaper och färdigheter kan och ska användas.
Genom ökad kunskap, erfarenhet och färdighet, tillsammans blir det en god kompetens som i framtiden skulle kunna leda till en anställning som tränare.

Många intressanta föreläsare
Bland föreläsarna märks profiler som bland annat Jenny Rask, sportjournalist på Sveriges radio, Jim Thuresson. före detta aktiv och förbundskapten i basket, Jenny Svender, forskare i idrottspedagogik, Markus Oscarsson, OS-guldmedaljör i kanot, Karin Mattsson, ordförande i Riksidrottsförbundet med flera. 

För mer information:
Stefan Brandberg, Västerås stad, kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen, 021-39 15 12
stefan.brandberg@vasteras.se

Madeleine Lindberg Wall, 010-476 48 22, SISU Idrottsutbildarna Västmanland
madeleine.lindberg.wall@sisu.vstm.rf.se

 

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås