Följ Västerås stad

Västerås stad utsedd till Årets Employer Branding-kommun

Nyhet   •   Okt 04, 2017 21:14 CEST

Några av Västerås stads HR-medarbetare som jobbar med Employer Branding: Mats Wistrandh, Therese Ericson, Maria Thunberg, Marie Demark, Alexander Brock, Fanny Schmidinger. Foto: Västerås stad

Västerås stad utsågs under onsdagskvällen till Årets kommun i Sveriges största karriärundersökning gällande Employer Branding. Utmärkelsen är ett bevis på att Västerås stad arbetat sig fram till ett starkt varumärke som arbetsgivare.

-Att ha ett starkt varumärke innebär att vi har lättare att rekrytera kompetenta ochbra medarbetare och chefer. Det gynnar de som vi finns till för; västeråsarna, eftersom vi då kan erbjuda bättre tjänster och bättre service. Det leder i sin tur till en trivsammare arbetsmiljö, vilket lockar ännu fler att söka jobb hos oss, säger Mats Wistrandh, HR-strateg Västerås stad.

De senaste två åren har Västerås stad arbetat aktivt för att bli bättre på att attrahera och rekrytera rätt medarbetare. Det handlar också om att öka den interna stoltheten för att behålla personal.

-Vi behöver rekrytera många medarbetare, både nu och i framtiden. För att attrahera flera att jobba hos oss arbetar vi bland annat för att synliggöra de som gör skillnad i våra verksamheter och lyfter deras viktiga jobb. Att få ett pris som det här betyder mycket och visar att vi är på rätt väg, säger Maria Thunberg, processledare inom rekrytering och Employer Branding.

Sveriges största karriärundersökning, som årligen genomförs av företaget Universum har utsett staden till Årets kommun bland annat för att Västerås stad arbetar långsiktigt med varumärkesfrågorna. De som deltagit tycker också att man varit tidiga med att förstå vikten av att internt vara en attraktiv arbetsgivare och samtidigt visa upp vilka möjligheter som finns för unga människor att arbeta inom kommunen.

Kontaktpersoner

Mats Wistrandh: 021-39 15 04

Maria Thunberg: 021-39 14 11

Läs mer om utmärkelsen och utdelningen här:

http://universumglobal.com/se/tesa2017/