Följ Västerås stad

Trollbacksskolan- en av vinnarna till Västerås pedagogiska pris!

Nyhet   •   Jun 10, 2013 16:17 CEST

Klasslärare och modersmålslärare på Trollbacksskolan tilldelades Västerås pedagogiska pris förra veckan. Imorgon firar de med glass på skolgården!

Under festliga former, delades Västerås pedagogiska pris ut den 4 juni av Vasiliki Tsouplaki, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, samt Anders Teljebäck, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

​Priset, som är på 25 000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande och delades ut till pristagarna i stadshuset tillsammans med blommor och diplom.

Glädjeyra på Trollbacksskolan över det fina priset
Klasslärare och modersmålslärare på Trollbacksskolan som var en av pristagarna till det fina priset firar med glass på skolgården imorgon. Motiveringen till pristagarna på Trollbacksskolan lyder så här:

Genom ett unikt samarbete mellan klasslärare och modersmålslärare har eleverna utvecklat förståelse för det matematiska språket och de begrepp som är betydelsefulla för att kunna lösa matematiska problem. Lärarna har tillsammans introducerat en mångfald av arbetssätt och arbetsformer som har lett till att eleverna har utvecklat ett interkulturellt synsätt på matmatikbegreppen. Resultatet är en markant ökning av elevernas resultat.

Kontakt och mer information
Åsa Bergström, rektor på Trollbacksskolan
Telefon 021- 021-39 77  85