Följ Västerås stad

Tekniska nämnden besöker Paris parker

Nyhet   •   Mar 14, 2017 17:16 CET

I maj besöker tekniska nämnden Paris för att studera parker. Sammanlagt besöks tolv parker med olika karaktärer. Syftet med resan är att hämta inspiration inför skapandet av nya parker eller omformandet av befintliga parker i Västerås. De parker som finns i Sverige är ganska lika varandra medan variationen är betydligt större i Paris. Även om många av parkerna i Paris är stora går de att göra om till Västerås förhållanden.

Program:
16 maj eftermiddag: Avresa från Västerås. Anländer till Paris på kvällen.
17 maj: Kl 8-18. Besök i sex parker: Promenade Plantée, Jardin Atlantique, Jardin du Luxembourg, Square du Vert-Galant, Jardin des Tuileries och Jardin de la Nouvelle France.
18 maj: Kl 8-18.30. Besök i sex parker. Parc André Citroën, Parc Monceau, Parc de la Villette, Parc des Buttes Chaumont, Jardin Anne Frank och Jardin de Plantes.
19 maj förmiddag: Hemresa.
Totalt kostar resan med flyg, mat och boende cirka 11 000 kronor per person.
2011 reste förra nämnden tillsammans med tekniska kontorets ledningsgrupp till Malmö och Köpenhamn för att framförallt studera cykelfrågor. Bland annat cykelparkeringar och cykelprioriteringar i trafiken men även parkfrågor som skateparken vid Stapelbäddsparken i Malmö. Resan resulterade bland annat i att skateparken vid Lögarängen byggdes.
Förutom nämnden åker parkchefen med som guide, en landskapsarkitekt, teknik- och fastighetsförvaltningens samhällsbyggnadsstrateg och TFF:s kommunikationsstrateg som dokumenterar resan.


För mer information
Jazmin Pettersson
Ordförande
Tekniska nämnden
073-837 24 10