Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Samverkan i Västerås stad - inflytande med ansvar

Bättre flyt i verksamheten för arbetsgivaren och större inflytande för medarbetarna och de fackliga organisationerna.  Arbetsgivaren Västerås stad och de fackliga organisationerna är överens om att det nya samverkansavtalet är en effektivare väg till väl genomtänkta beslut.

-          Det unika i samverkansavtalet mellan Västerås stad och de fackliga organisationerna är att facket tar ett större ansvar för att samverkan ska fungera. Men också att arbetsgivaren tillsammans med facken informerar alla lednings- och samverkansgrupper om samverkansavtalet, säger Eva Little, personaldirektör, Västerås stad.

Åke Wahlsten, Saco, och Birgitta Ögren Lundgren, Kommunal, sammanfattar det så här:  

-          Förhoppningsvis kan det medföra mer tid för dialog och samverkan, så att mindre tid behöver avsättas för formella förhandlingar. Vi är med i ett tidigare skede och kan påverka besluten till fördel för våra medlemmar. Problem och frågeställningar kan behandlas på ett smartare sätt för allas bästa.

Västerås stad och de fackliga organisationerna har jobbat efter en samverkansmodell i många år. Under 2009 skrevs avtalet om och fackets inflytande förstärktes. Nu håller det nya i avtalet på att införas.

Motivet till att förstärka fackets inflytande är enligt Eva Little att besluten blir bättre när arbetsgivare och facket tillsammans sätter sig vid samma bord och diskuterar sig fram till vad förslagen kan leda fram till. Det handlar om att det finns grundläggande gemensamma intressen kring en väl fungerande verksamhet.  Och det finns andra fördelar:

-          Arbetsgivaren och facken har olika perspektiv och därför kan vi fatta beslut som är bättre för medarbetarna, säger Eva Little.

Hon tillägger att samverkan bygger på insikten hur man kommer framåt i beslutsprocesser. Och då är dialog mer produktivt än konfrontation. Det finns en tydlig koppling mellan inflytande och ansvar. 

-          För oss i facken kan det större inflytandet även innebära att det blir lättare att rekrytera medarbetare som vill engagera sig fackligt, säger Åke Wahlsten.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås