Gå direkt till innehåll
Önstaskolan nominerad till Lilla journalistpriset 2012

Nyhet -

Önstaskolan nominerad till Lilla journalistpriset 2012

Lilla journalistpriset delas årligen ut till högstadieskolor och gymnasieskolor runt om i landet som utmärker sig i sitt arbete med sin skoltidning. Fredagen den 27 april meddelades de skolor som nominerats till årets Lilla journalistpris. Önstaskolan inom Västerås stad Skolverksamheter är glädjande nog representerad bland de nominerade bidragen! 

Lilla journalistpriset delas årligen ut till högstadieskolor och gymnasieskolor runt om i landet som utmärker sig i sitt arbete med sin skoltidning. Fredagen den 27 april meddelades de skolor som nominerats till årets Lilla journalistpris. Priset är uppdelat i två kategorier, webb och print. Fyra högstadieskolor och fyra gymnasieskolor är nominerade i varje kategori. Glädjande nog är Önstaskolan inom Västerås stad skolverksamheter representerad bland de nominerade bidragen. Skolan är nominerad i tävlingens båda kategorier, webb och print. Vinnarna utses onsdagen den 23 maj på Gröna Lund.

Lilla journalistpriset instiftades 2001 och juryn tittar särskilt på skoltidningarnas innehåll, språk, redigering, layout samt kombinationen mellan lokala skolnyheter och övriga nyheter. Syftet med Lilla Journalistpriset är att uppmuntra elever till skoltidningsproduktion och samtidigt öka förståelsen för det journalistiska arbetet och sedan 2001 har över 200 skoltidningsredaktioner försökt att erövra priset.

För mer information:
Dan Svanbom, Önstaskolan
dan.svanbom@skola.vasteras.se

Länk till Önstaskolans skoltidning:
http://webnews.textalk.com/grytlappen/

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås