Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Ny prövning av hårdvaruavtal

Kammarrätten har återförvisat överprövningen avseende avtalet om IT-arbetsplats till förvaltningsrätten för förnyad prövning.Det var den 4 december 2014 som Västerås stad förlorade i förvaltningsrätten dit ett avtal gällande försörjning av datorer och annan hårdvara hade överklagats.
-Vi inväntar beslut från den nya prövningen i förvaltningsrätten, säger Lena Grapp, chefsjurist Västerås stad.

Skälet är att målet angår Atea såsom part i det ogiltigförklarade avtalet. Förvaltningsrätten har således begått ett fel vid hanteringen av ärendet genom att inte bereda ATEA tillfälle att yttra sig i ärendet. Det innebär att avgörandet inte tillkommit i laga ordning och målet återförvisas därför och det blir en ny prövning.

Kammarrätten säger ”Domen har en precis och påtaglig betydelse för bolaget som till följd av domen förlorar möjligheten att leverera enligt det ingångna avtalet samt medför svårbedömda frågor om effekterna avseende redan levererade produkter. Förvaltningsrätten borde ha tillställt Atea handlingarna i målet samt förelagt Atea att svara inom viss tid innan målet avgjordes. ”

Det avtal som överklagats gäller endast leverans av själva hårdvaran och innefattar inga delar om support. Västerås stad har sedan i somras förberett en alternativ plan för fortsatt försörjning av datorer och annan hårdvara om kammarrätten skulle komma fram till samma sak som förvaltningsrätten.

Västerås stads beslut att ta tvisten gällande överklagan av avtalet togs i maj, och det har funnits en beredskap på att detta beslut från förvaltningsrätten skulle kunna komma. Arbetet i stadens verksamheter går vidare som vanligt.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås