Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Nordanby förskola och Viksäng södra förskola klassas in i årets Lilla ekomatsliga!

68% andel ekologiska råvaror används i matlagningen på Nordanby förskola och 47% på Viksäng södra förskola. Denna höga andel ekologiskt har lett till att dessa två kommunala förskolor har kommit med i den nationella tillställningen årets Lilla ekomatsliga.

Den 21 oktober på Ekomässan i Malmö, kommer Nordanby förskola och Viksäng södra förskola att premieras för sitt goda arbete med att införa ekologisk mat på förskolan. Den höga andelen ekologiska råvaror grundar sig i projektet Framtidens mat och de duktiga kockarna Linda Lindström på Nordanby förskola och Mari Arsvik Bellini på Viksäng södra förskola. Självfallet hade inte arbetet kunnat genomföras utan ett stort stöd av de två respektive förskolecheferna Maria Malm och Marie Fröberg. Temat genomsyrar också det pedagogiska arbetet, vilket ger barnen en helhetsbild av måltiden.

Det som återstår att se den 21 oktober är hur högt de båda förskolorna kommer att premieras utifrån hur hög andel ekologiska råvaror de har i matlagningen på förskolan – troligtvis silver och brons!

Om Lilla ekomatsligan
Årets Lilla ekomatsliga anordnas av Ekomatcentrum och KRAV, och är en nationell tillställning för att visa på det goda arbete förskolor och skolor gör med att föra in mer ekologisk mat.

För mer information, kontakta:
Maria Malm, enhetschef på Nordanby förskola
Telefon: 021-39 48 17

Marie Fröberg, enhetschef på Viksäng södra förskola
Telefon: 021-39 03 29

Bo Norrman, enhetschef Restaurangenheten
Telefon: 021-39 81 03


Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås