Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Hela vägen till framtiden - en mässa för elever inom särskolan och för personer som har rätt till stöd enligt LSS

Dag: tisdag 20 oktober 2015. Tid: kl 12.00 – 19.00. Plats: Syrianska Kulturcentret, korsningen Vallbyleden – Narvavägen, Västerås.

Målgrupper 

Elever i år 9 som ska välja till gymnasiesär - även elever i år 7 och 8 - elever som går sitt sista, det fjärde året på gymnasiesär - även elever som går näst sista året, det tredje på gymnasiesär - personer som behöver arbete och sysselsättning med stöd - personer som behöver LSS-insatser - föräldrar/vårdnadshavare/anhöriga

Bakgrund 

Under de senaste årens gymnasiemässor har flera av de deltagande gymnasieskolornas representanter upplevt att det är svårt att nå de elever som ska söka gymnasiesär. Det är lätt att de kommer bort i den stora mängden av elever som besöker mässan.

Vi vet att föräldrar och anhöriga har ett stort behov av att få grepp om helheten för sina barn och ungdomar. Att de redan i grundskolan och inför gymnasiet ställer sig frågor som: Vad händer sedan, efter gymnasiet med mitt barn? Arbete? Studier? Fritidsaktiviteter? För att ge svar på de här, och antagligen fler frågor, arrangerar Västerås stads Gymnasie- och vuxenutbildning Hela Vägen- mässan tisdag 20 oktober.

För att visa den mångfald av stöd som finns, kommer inte enbart gymnasieskolor att finnas med på mässan. Utställare är även folkhögskolor, vuxenutbildning, fritidsaktiviteter och olika arbetsanordnare. Även representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Biståndsenheten och Habiliteringen kommer att finnas på plats. Förutom att träffa besökarna får utställarna en chans att mötas och knyta kontakter som är värdefulla, inte bara för dem själva, utan för de personer som finns i deras verksamheter.

För mer information: Ola Staffansson, projektledare för mässan, tel 021 – 39 33 25, e-post ola.staffansson@vasteras.se Harriet Pettersson, kommunikatör, tel 021 39 87 19, harriet.pettersson@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås