Följ Västerås stad

Civilministern: "Fyra Mälarstäder ett imponerande samarbete"

Nyhet   •   Sep 11, 2017 16:20 CEST

Anders Teljebäck (S) kommunstyrelsens ordförande Västerås och Ardalan Shekarabi (S) civilminister

-Det är ett imponerande samarbete som bland annat sätter tillväxt i fokus. Samarbetet mellan de fyra Mälarstäderna sätter medborgarna i centrum, och medborgarna i de här fyra städerna är de stora vinnarna. Genom samarbetet är jag övertygad om att man till exempel skapar mer effektiva förutsättningar för näringslivsetablering. Vi kommer att använda oss av den infon jag får idag för att titta på hur vi kan jobba med att ge bättre förutsättningar till det här och liknande samarbeten i Sverige, säger Ardalan Shekarabi (S), civilminister.

-Det finns ett enormt engagemang för det här samarbetet i Västerås, Enköping, Strängnäs och Eskilstuna och det är en förutsättning för att vi ska fatta kloka beslut för de här fyra städerna, säger Anders Teljebäck (S) kommunstyrelsens ordförande Västerås.

Fyra Mälarstäder är ett samarbete mellan kommunerna Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås. Visionen är fyra Mälarstäder i samverkan som ska uppfattas som en stark part i regionen. Tillsammans är Fyra Mälarstäder en framgångsrik, Mälarnära och attraktiv aktör i en expansiv tillväxtregion utan gränser. Ordförandeskapet byts varje höst. Fram till september 2017 har Västerås stad varit ordförandekommun.