Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Amazon Web Services till Västerås

-Västerås utveckling grundar sig historiskt på starkt teknikkunnande och detta är en ny era i den utvecklingen.Teknik som stödjer utvecklingen av det alltmer kommunikativa och mobila samhället.

Detta är ytterligare ett styrkeområde för Västerås med stora möjligheter för framtida samarbeten med Mälardalens högskola, andra universitet och högskolor samt lokala/regionala entreprenörer, säger Bo Dahllöf, stadsdirektör Västerås stad.

Amazon Web Services är en del av Amazon.com. Verksamheten handlar bland annat om molnbaserade plattformstjänster, och företag som IKEA, Telenor, Husqvarna Wireless Car (Volvo) använder sig av företagets tjänster.

-Västerås är genom denna affär intressant för framtida internationella etableringar och investeringar som vill ha ett samarbete med Amazon Web Services . Vi har kunnat genomföra den här affären genom ett starkt teamarbete. Flera aktörer, bland andra Mälardalens högskola och Länsstyrelsen, har varit behjälpliga med viktiga beslut och nödvändig information inom sina discipliner och från deras verksamheter, säger Conny Petrén, Näringslivschef, Västerås Marknad & Näringsliv AB.

-Jag tycker att det här visar på politiskt mod och att vi har haft en snabb beslutsprocess genom att vi har tagit det genom Fastighetsnämnd, Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige på under en vecka. Det är stark samverkan i världsklass, Västerås levererar, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

Amazon Web Services kommer att bygga vid området som kallas Kvastbruket, vid infarten till Hökåsen.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås